Start Odabrani recepti 15 posnih recepata za jela, peciva i poslastice

15 posnih recepata za jela, peciva i poslastice

Foto: Pixabay/Free images
Foto: Pixabay/Free images
  • 95 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

800 g mekog brašna
20 g kvasca
1 kašičica šećera
2 šoljice ulja
1 kašika soli
½ l mlake vode
susam (i kim, po želji)

Priprema:

1. Kvasac potopiti u malo mlake vode, dodati kašičicu šećera i sačekati da kvasac zapeni.
2. Nadošli kvasac zamesiti sa 2 šoljice ulja, kašikom soli, ½ l mlake vode i 800 grama mekog brašna. Testo dobro mesiti dok ne počne da se odvaja od posude.
3. Ostaviti ga na toplom mestu da udvostruči svoju zapreminu. Uzimati po komad testa i praviti perece. Pre prečenja ostaviti ih u plehu pola sata da narastu, posuti susamom (i kimom, po želji) i peći na 200°C dok lepo ne porumene.