Start Odabrani recepti 15 posnih recepata za jela, peciva i poslastice

15 posnih recepata za jela, peciva i poslastice

Foto: Bakina Kujna
Foto: Bakina Kujna
  • 45 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

400 g zamrznutih račića
150 g integralnog pirinča
1 manji praziluk
1 veća šargarepa
1 crvena paprika roga
200 g šampinjona
50 ml soja sosa
so, biber, ulje

Priprema:

1. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti od suvišne tečnosti.
2. Praziluk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i crvenu papriku iseckati na štapiće, a šampinjone na listove.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, potom dodati šargarepu, te i nju kratko propržiti.
4. Ubaciti seckane šampinone i nadalje dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Dodati crvenu papriku, soja sos i začine po ukusu i dinstati dok paprika ne omekša.
6. Kada povrće omekša, dodati račiće i kratko prokuvati oko 4 min. Na kraju umešati oceđeni pirinač.