Start Odabrani recepti 15 posnih recepata za jela, peciva i poslastice

15 posnih recepata za jela, peciva i poslastice

DH
Foto: Dobra hrana
  • 50 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

200 g integralnog pirinča
500 g očišćenih dagnji
200 g sitnijih mariniranih pečuraka
2 veće glavice crnog luka
3 čena belog luka
100 ml belog vina
2 kašike paradajz pirea
4 kašike soja sosa
1 kašičica šećera
1 kašika gustina
origano, so
maslinovo ulje
mešavina začina

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti crni i beli luk.
3. Potom dodati dagnje te i njih kratko propržiti. Sipati belo vino, dodati 150 ml vode i dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a tečnost napola ne uvri.
4. Dodati marinirane šampinjone, paradajz pire, soja sos, šećer, origano i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuvati. Pred kraj kuvanja posuti sa malo gustina i promešati kako bi se dobila željena gustina.
5. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ga procediti od suvišne tečnosti. Obareni pirinač preliti umakom od dagnji.