Start Odabrani recepti 15 posnih recepata za jela, peciva i poslastice

15 posnih recepata za jela, peciva i poslastice

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 45 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

15 pečenih paprika
1 glavica crnog luka
1 struk praziluka
3 čena belog luka
1 kašika paradajz-pirea
1 l povrtnog bujona
so, biber
suvi začin
krutoni
bosiljak
maslinovo ulje

Priprema:

1. Pečene paprike oljuštiti i očistiti od drški i semena. Zatim, iseći na manje parčiće. Crni luk, praziluk i beli luk očistiti i sitno iseckati.
2. Ugrejati ulje pa dodati crni luk i sačekati da omekša. Dodati praziluk i nastaviti dinstanje na umerenoj temperaturi uz povremeno dodavanje bujona.
3. Kada crni luk i praziluk potpuno omekšaju dodati beli luk i paradajz-pire pa kratko propržiti.
4. Dodati paprike, dve kašike seckanog bosiljka i ostatak bujona, poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi oko pola sata.
5. Skloniti sa vatre, ispasirati štapnim mikserom da se dobije gusta i sviklenkasta krema.
6. Začiniti po ukusu i ukoliko je potrebno dodati još malo tečnosti kako bi se dobila željena gustina.
7. Servirati toplo uz krutone i dekorisati bosiljkom.

Savet: Za pripremu ove čorbe koristiti mesnate crvene paprike.