Start Odabrani recepti 15 posnih recepata za jela, peciva i poslastice

15 posnih recepata za jela, peciva i poslastice

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 110 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

6 škarpina srednje veličine
4 srednja krompira
1 veća glavica crnog luka
2 šargarepe
3 paradajza
3 crvene paprike šilje
100 ml ulja
mešavina začina
Preliv
200 ml belog vina
2 kašike seckanog
peršunovog lista
3 čena belog luka
1 limun
50 ml ulja
½ kašičice majčine dušice
½ kašičice bosiljka
mešavina začina

Priprema:

1. Škarpine poprečno sa obe strane zarezati na više mesta i začiniti po ukusu.
2. Krompir oguliti i iseći na kriške, a paradajz takođe iseckati na kriške. Paprike i šargarepe očistiti i iseći na krupnije kocke, a crni luk na rebarca.
3. Seckano povrće sjediniti i začiniti po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti pripremljeno povrće. Odgore utisnuti škarpine pa sve prekriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 60 min.
5. Posebno pripremiti preliv: sjediniti belo vino, ulje, sok i rendanu koru limuna, seckani beli luk, majčinu dušicu, bosiljak, peršun i začine po ukusu.
6. Nakon 60 min pečenja skinuti foliju te ribu i povrće preliti pripremljenim umakom. Nastaviti sa pečenjem dok svi sastojci ne omekšaju, najmanje 30 min.