Sastojci:
Kora
250 g margarina
180 g šećera
5 jaja
280 g brašna
1 limun (sok i rendana korica)
malo sode bikarbone
Fil
700 ml kisele pavlake
100 g šećera
1 jaje
1 limun (sok i rendana korica)
3 kašike gustina
žuta boja za kolače
Priprema:
1. Limun potopiti u vodu s malo sode bikarbone, pa ostaviti da prenoći.
2. Umutiti margarin sa šećerom, pa dodavati jedno po jedno jaje uz neprekidno mućenje. Umešati brašno, sok i rendanu koru limuna i sve lepo sjediniti.
3. Izliti smesu u pravougaoni pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 min.
4. Za fil, žicom izmutiti jaje. Dodati sok i rendanu koru limuna, gustin, šećer i kiselu pavlaku. Odvojiti manji deo (oko 150 ml) smese i umešati žutu boju za kolače.
5. Izvaditi polupečenu koru iz rerne, preliti pripremljenim filom, a žutim delom fila išarati odozgo. Vratiti sve zajedno da se peče još 15-20 min.
6. Ohlađen kolač seći na šnite.