Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
Fil
400 g šećera
300 ml vode
250 g margarina
150 g čokolade
200 g mlevenih oraha
200 g mlevenog keksa
2 zamrznute pomorandže
(1 s korom i 1 bez kore)
Čokoladna glazura
100 g čokolade
2 kašike ulja
Narandžasta glazura
150 g šećera u prahu
1-2 kašike vrele vode
1 kašika limunovog soka
narandžasta boja za kolače
Priprema:
1. U veću šerpu sipati šećer i vodu, pa kuvati 3-4 minuta od momenta ključanja. Dodati margarin i čokoladu, te mešati dok se ne dobije ujednačena smesa. Skloniti s ringle i umešati mlevene orahe i keks.
2. Sitno narendati zamrznute pomorandže i dodati u fil.
3. Sve sastojke sjediniti i premazivati listove rozen kora i slagati ih jednu na drugu.
4. Ostaviti kolač da prenoći u frižideru, pa rastopiti čokoladu s uljem na pari i naneti odozgo.
5. Kada se čokoladna glazura stegne, pomešati šećer u prahu s nekoliko kašika vrele vode i kašikom limunovog soka, dodati narandžastu boju za kolače. Dobijenom smesom praviti šare po kolaču, te iseći na štanglice.