Sastojci:
Korpice
45 papirnih korpica
(najmanje veličine)
200 g bele čokolade
2-3 kašikе ulja
Fil
50 ml vode
4 kašike šećera
5 kašika mleka u prahu
70 ml slatke pavlake
100 g margarina
100 g bele čokolade
1 kašičica arome vanile
1 kašičica kokosovog ulja
150 g čokoladnih bombona
Priprema:
Korpice
1. Rastopiti čokoladu s uljem na pari da bude srednje gustine, a zatim je ostaviti minut-dva da se prohladi.
2. Silikonskom četkicom nanositi čokoladu na zidove korpica u debljem sloju. Ređati na tacnu, pa ostaviti u frižideru na desetak minuta da se korpice stegnu.
Fil
1. U manju šepu sipati vodu i šećer, pa kuvati dok ne provri. Dodati margarin isečen na listiće i mešati dok se skroz ne otopi.
2. Lagano dodavati mleko u prahu uz neprekidno mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Sipati slatku pavlaku i ostaviti da proključa.
3. Skloniti s ringle, pa dodati izlomljenu belu čokoladu, aromu vanile i kokosovo ulje po želji.
4. Sve sastojke dobro izmešati i ostaviti fil u frižider da se hladi nekoliko sati.
Finalni postupak
1. Ohlađen fil umutiti mikserom. Napuniti špric za dekoraciju filom i puniti čokoladne korpice.
2. U svaku korpicu staviti po jednu čokoladnu bombonu i servirati.