Sastojci:
150 g ćeten alve
100 g putera
250 g mlevenog keksa
4 kašike slatke pavlake
100 g suvih šljiva
2 kašike čokolade u prahu
½ kašičice cimeta
Glazura
100 g bele čokolade
3 kašike slatke pavlake
Priprema:
1. Ćeten alvu samleti u supersecku.
2. Puter penasto umutiti. Suve šljive iseći na kockice.
3. U većoj posudi sjediniti umućeni puter, mleveni keks, ćeten alvu, čokoladu u prahu, cimet, slatku pavlaku i šljive.
4. Dobro izmešati rukom da se dobije ujednačena smesa.
5. Potom kašičicom vaditi pripremljenu smesu i vlažnim rukama oblikovati kuglice.
6. Posebno pripremiti glazuru: sjediniti izlomljenu belu čokoladu i slatku pavlaku te otopiti na pari.
7. Oblikovane kuglice jednu po jednu gornjim delom umočiti u otopljenu čokoladu. Zatim ih ređati na papir za pečenje i ostaviti da se stegnu. Gotove kuglice poslagati u papirne korpice i dekorisati po želji.