Sastojci:
150 g šećera
170 g putera
120 ml slatke pavlake
100 g mlevenih lešnika
50 g kokosa
150 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Priprema:
1. U šerpu sipati šećer i zagrevati ga na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje.
2. Ubaciti puter i mešati dok se ne rastopi, pa sipati slatku pavlaku. Nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi dok se smesa blago ne zgusne.
3. Potom dodati mlevene lešnike i kokos, promešati i ostaviti da se prohladi.
4. Posebno rastopiti čokoladu za kuvanje s malo ulja. Dobijenom smesom premazati silikonski kalup za praline. Ostaviti u zamrzivač da se čokolada stegne.
5. Kada se čokolada u kalupu stegne, udubljenja napuniti filom od lešnika. Vartiti ponovo u zamrzivač da se i fil stegne. Gotove praline istisnuti iz kalupa.