Potrebno:
1 kg krompir
3 jajeta (žumanceta)
125 g putera
voda
so
biber
muskatni orah
Priprema:
1. Krompir očistiti, iseći i staviti da se kuva u posoljenoj vodi. Krompir kuvati oko 25 minuta tj. dok potpuno ne omekša.
2. Kuvani krompir ocediti od viška tečnosti i ispasirati.
3. Dodati puter isečen na tanke listiće i dobro promešati da se sve sjedini.
4. Zatim, dodati žumanca, začine po ukusu i ponovo promešati sastojke.
5. Pripremljenu smesu staviti u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom.
6. Na pleh obložen papirom za pečenje istiskivati smesu praveći ružice prečnika 1 cm.
7. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 25 minuta tj. dok ne porumene.
8. Izvaditi iz pećnice, ostaviti par minuta da se prohladi i poslužiti kao prilog.