Sastojci:
8 jaja
1 čaša jogurta
1 čaša brašna
4 kašike brašna
(za belu smesu)
2 praška za pecivo
300 g feta sira
180 g kisele pavlake
300 g iseckane šunkarice
2-3 skuvane šargarepe
3 kisela seckana krastavca
so
*čaša=180 ml
Priprema:
Žuta kora
1. Umutiti žumanca sa jogurtom, pa umešati čašu brašna pomešanog sa jednim praškom za pecivo i posoliti po ukusu.
2. Smesu uliti u podmazan i pobrašnjen pleh i peći na 180°C oko 10 minuta.
Bela kora
1. Posebno umuti belanaca u čvrst sneg, pa umešati 4 kašike brašna i prašak za pecivo, te posoliti po ukusu.
2. Smesu uliti u podmazan i pobrašnjen pleh, pa peći na 180°C oko 10 minuta.
3. Gotove kore uviti u krpu dok su još vruće.
Fil
1. Umutiti feta sir pa dodati iseckanu šunkaricu, pavlaku, kuvanu šargarepu isečenu na kockice i iseckane krastavce.
2. Premazati kore, pažljivo urolati i uviti u najlon foliju, pa ostaviti na hladnom mestu da odstoji pre serviranja.