Sastojci:
300 g pilećeg belog mesa
2 kašike ulja
2 fileta kisele paprike
600 g belog pirinča
2 kašičice soli
3 kašičice šećera
1 kašika jabukovog sirćeta
1 pakovanje nori algi
Priprema:
1. Pileće belo meso istanjiti tučkom, začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja da porumeni. Zatim ga ostaviti da se ohladi i iseći na štapiće.
2. Filete pečene paprike iseći na štapiće.
3. U manju šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa.
4. Zatim dodati pirinač, skloniti sa ringle, poklopiti i ostaviti da nabubri.
5. Posebno sjediniti so, šećer i jabukovo sirće.
6. Kada pirinač omekša, procediti ga, preliti pripremljenom mešavinom i promešati.
7. Podlogu od rogoza prekriti tankom providnom folijom. Preko nje naneti sloj pirinča, zatim prekriti nori algom te duž jedne strane alge poslagati štapiće piletine i paprike. Pažljivo pomoću rogoza urolovati.
8. Oblikovanu rolnicu iseći na manje komade širine 2,5 cm. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolnica.