Sastojci:
400 g pilećeg belog mesa
100 g mesnate slanine
1 glavica crnog luka
300 g pelata paradajza
1 kašičica šećera
150 g mocarele
bosiljak, mešavina začina
Njoke
250 g sitnog sira
1 žumance
20 g parmezana
20 g margarina
60 g griza, so
50 g brašna
2 kašike ulja
Priprema:
1. Crni luk i mesnatu slaninu iseći na kockice, a pelat paradajza izmiksati.
2. Piletinu iseći na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i mesnatu slaninu, a potom dodati piletinu te i nju kratko propržiti.
4. Zatim sipati pelat paradajza, dodati šećer, bosiljak i začine po ukusu pa sve zajedno prokuvati.
5. U umak od piletine dodati obarene njoke od sira i polako promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti gotovo jelo. Mocarelu iseći na kolutove i poslagati je preko jela. Staviti kratko u zagrejanu rernu dok se sir ne otopi.
Njoke
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti sitni sir, žumance, parmezan, margarin, griz i brašno. Dodati malo soli po ukusu i dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
2. Od dobijenog testa oblikovati trake valjkastog oblika, a potom ih iseći na njoke.
3. U veću posudu sipati vodu i sačekati da proključa, a zatim u nju spuštati pripremljene njoke. Kada isplivaju na površinu, kuvati ih još 15 sekundi. Potom ih ocediti od suvišne tečnosti i nauljiti da se ne bi slepile.