Sastojci:
4 bataka sa karabatkom
2 veća krompira
200 g lisičarki
200 g bukovača
1 kašičica karija
1 čen belog luka
so, biber
suvi začin
maslinovo ulje
1 veći limun
½ l bujona
Priprema:
1. Krompir očistiti i iseći na kockice. Šampinjone i bukovače očistiti i iseći na listiće. Meso dobro oprati i začiniti. Limun oprati sa sodom-bikarbonom i iseći na kockice. Beli luk iseći na sitno.
2. U nauljenu vatrostalnu posudu (pekač, tepsiju) složiti pripremljen krompir, začiniti, poređati meso, dodati limun, beli luk i pečurke.
3. Zaliti bujonom, poklopiti (zatvoriti alu-folijom) i staviti da se peče u prethodno ugrejanu rernu na 200ºC oko 90 minuta.
4. Pred kraj pečenja otklopiti i ostavititi da meso i povrće porumene.
5. Služiti toplo uz salatu po izboru.