Start Odabrani recepti 20 laganih recepata za vrele dane!

20 laganih recepata za vrele dane!

Cušpajz od kelerabe

  • 40 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

6 većih keleraba
50 ml ulja
1 glavica crnog luka
1 kašika brašna
200 ml mleka
1 kašika pavlake
500 ml supe od povrća
2 kašike seckanog peršuna
1 kašičica žutog šećera
mešavina začina

Priprema:

1. Kelerabu oguliti i iseći na tanje kriške, crni luk očistiti i sitno iseckati.
2. U šerpi ugrejati ulje, pa dodati crni luk i kratko propržiti. Potom dodati kelerabe i kratko ih propržiti uz povremeno mešanje. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući supu od povrća dok kelerabe napola ne omekšaju.
3. Potom sipati mleko, dodati šećer i peršun pa nastaviti sa dinstanjem dok kelerabe sasvim ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj kuvanja posuti sa malo brašna, začiniti po ukusu te kuvati još dva minuta uz neprekidno mešanje dok se ne dobije željena gustina.
5. U gotov cušpajz umešati pavlaku.