Start Odabrani recepti 20 laganih recepata za vrele dane!

20 laganih recepata za vrele dane!

  • 35 min
  • 4 osoba
  • Lako

Sastojci:

2 zelene salate
600 g pilećeg mesa
6 šnita starog bageta
ulje
Dresing
1 limun (sok)
2 kašičice senfa
200 ml majoneza
so, biber

Priprema:

1. Belo meso posoliti i pobiberiti po ukusu, pa kratko propržiti sa obe strane na vrelom ulju, da porumeni. Izvaditi na tanjir i sačekati da se prohladi, a potom oštrim nožem iseći na trake.
2. Stari baget ili hleb iseći na kockice i propržiti na masnoći od pečenog mesa, da porumeni sa svih strana.
3. Zelenu salatu oprati, osušiti i iseći na manje komade.
4. Pripremiti četiri plitka tanjira pa u njih rasporediti kokcike piletine i tostiranog hleba.
5. Posebno u činiji pomešati senf, limunov sok i majonez. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dobro promešati da bi se dobila ujednačena smesa.
6. Pripremljenim dresingom preliti salatu u tanjiru.