Start Odabrani recepti 20 posnih recepata na jednom mestu

20 posnih recepata na jednom mestu

Pečeni oslić sa brokolijem i čeri paradajzom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 2-4 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g fileta oslića
manja glavica brokolija
1 krompir
10-ak čeri paradajza
3 čena belog luka
1 crvena paprika
so, biber
1 limun (sok)
100 ml ulja

Priprema:

1. Oslić malo odlediti i iseći na krupnije komade. Brokoli razdvojiti na cvetove. Krompir oljuštiti i iseći na tanje kriške. Paradajz oprati i ukoliko je veći prepoloviti, a beli luk očistiti i ispasirati. Papriku očistiti od semena i iseći na rebarca.
2. Pomešati sok od limuna, ulje, so, biber, beli luk.
3. U posudu obloženu papirom za pečenje i pogodnu za pečenje u rerni staviti ribu, a oko ribe poređati povrće.
4. Sve preliti pripremljenom smesom od ulja i limunovog soka, zatvoriti papirom za pečenje i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 40 minuta.
5. Spremljeno jelo poslužiti dok je toplo.