Sastojci:
1 struk praziluka
2-3 čena belog luka
2 veća krompira
60 ml ulja
1 povrtna kocka za supu
1,2 l vode
so, biber
1 list lovora
suvi začin
Priprema:
1. Praziluk oprati i iseći na kolutove. Beli luk očistiti i sitno iseckati ili ispasirati. Krompir oguliti i iseći na kockice.
2. U dublju šerpu dodati ulje, pa čim počne da se zagreva dodati povrće i lovorov list, pa propržiti na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje.
3. Zatim, dodati kocku supe i toplu vodu, poklopiti i kuvati 30-40 minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje.
4. Izvaditi lovor, pa kuvano povrće izmiksati štapnim miskerom, začiniti prema ukusu i sve dobro promešati da se sjedini.
5. Dekorisati krutonima ili izmrvljenim dvopekom i posuti sitno seckanim perima mladog luka.