Sastojci:
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 kašika paradajz-pirea
1 kašika rendanog đumbira
1 kašika korijandera u prahu
1 kašika kurkume
3 karanfilića
7 zrna crnog bibera
1 kašičica soli
200 g zelenog sočiva
400 g kokosovog mleka
vode po potrebi
Priprema:
1. Na malo dobro ugrejanog ulja propržiti sve suve začine, toliko da zamirišu. Dodati paradajz pire i malo vode, pa promešati sastojke.
2. Dodati sitno seckani crni luk i kratko propržiti. Zatim, dodati beli luk, promešati i kada luk zamiriše dodati prethodno dobro oprano i oceđeno sočivo.
3. Dodati toplu vodu, koliko da sastojci ogreznu i nastaviti kuvanje na umerenenoj temperaturi, oko 20 minuta.
4. Kad voda uvri dodati kokosovo mleko, posoliti i nastaviti kuvanje na laganoj vatri desetak minuta.
5. Poslužiti uz sveže lepinjice ili bareni pirinač i salatu od svežeg povrća.