Start Odabrani recepti 20 posnih recepata na jednom mestu

20 posnih recepata na jednom mestu

  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

4 pastrmke
3 dl belog vina
1 veza peršuna
4 veće šargarepe
1 glavica belog luka
2 limuna
ulje
morska so

Priprema:

1. Ribu očistiti, oprati i dobro prosušiti, a zatim preliti polovinom limunovog soka.
2. Sjediniti sitno seckani peršun i rendanu šargarepu pa dobijenom mešavinom napuniti pastrmke.
3. Oštrim nožem odgore zaseći pastrmke više puta, pa proreze napuniti uzdužno sečenim listovima belog luka.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti pa dno prekriti preostalom količinom šargarepe i peršuna.
5. Preko šargarepe položiti pastrmke, pa rasporediti kolutove limuna i preostale čenove belog luka u ljusci.
6. Zaliti belim vinom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 35 minuta.

Savet: Za pripremu ovog jela najbolje je odabrati svežu pastrmku.