Svi volimo da jedemo čokoladu, ali ovaj brend verovatno nikada nećemo probati, osim ako dobijemo sedmicu na lotou.
Verovatno je većina vas koji ovo čitate jela čokoladu tokom protekle nedelje. Ali, nažalost, zbog masovne proizvodnje, čokolada gubi neke od svojih najboljih osobina.
Tu se pojavljuje To’ak, ekskluzivni brend čokolade, koji su kreirali Amerikanac i Austrijanac koji žive u Ekvadoru. Oni su koristili samo najfinije tradicionalne metode i sastojke.
Kreatori To’ak čokolade, koja je svoj naziv dobila po antičkim ekvadorskim obeležjima za reči zemlja i drvo, proizvodnju čokolade vide kao umetnost pravljenja vina pa, samim tim, tom procesu posvećuju isto toliko vremena i pažnje. Za dve godine, oni su proizveli manje od 600 tabli ove čokolade, a svaka se prodaje u drvenim kutijama koje su punjene ljuskama zrna kakaa i numerisane su po godini berbe.
To podseća kupce ove čokolade da ona zapravo dolazi sa drveta i da nije kuvana u nekom velikom loncu u fabrici. Svaka čokolada dolazi sa zrnom kakaa u sredini, a u kutiji se nalazi i drvena pinceta kojom uzimate čokoladu kockicu po kockicu, kako masnoća sa vaših ruku ne bi pokvarila njen savršen ukus.
Samo nekoliko stotina ovih čokolada postoji u svetu, a komad od 50 grama košta 260 dolara.
Izvor: Telegraf