Sos od kikirikija
Sastojci:
200 g pečenog kikirikija
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika đumbira narendanog
1 kašika ulja
1 konzerva kokosovog mleka
2 kašike soja sosa
3 kašike čatnija od manga
prstohvat bibera
so
Priprema:
1. Sameljite kikiriki u blenderu. Očistite i iseckajte crni luk i pržite ga na ulju. Dodajte usitnjen beli luk i đumbir i pržite ih zajedno još jedan minut .
2. Dodajte mleveni kikiriki, kokosovo mleko, soja sos i čatni i kuvajte nekoliko minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.
Topao sos poslužite uz piletinu ili grilovano povrće.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net