Sastojci:
– 300 g lomljenog keksa
– 200 g drobljenih oraha
– 150 g žele bombona
– 150 g suvog grožđa
– 100 g seckanih suvih smokava
– 100 g seckanih suvih urmi
– 1 kesica vanil-šećera
– 200 g čokolade
– 250 g margarina
– 250 g šećera u prahu
– 1 dl mleka
– 1-2 kašike ruma
Za glazuru:
– 150 g margarina
– 50 g šećera
– 50 g čokolade
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti da odstoji nekoliko sati. Naseckane smokve, urme, orahe i žele bombone pomešati sa oceđenim suvim grožđem.
2. U drugoj posudi izlomljen keks preliti toplim mlekom i rumom, te dobro promešati.
3. U dubljoj posudi penasto umutiti margarin sa šećerom i vanil-šećerom.
4. Zatim dodati prethodno rastopljenu čokoladu i dobro umutiti mikserom dok se ne ujednači.
5. Zatim sjediniti suvo voće sa smesom od keksa i dodati u smesu od margarina. Dobro sjediniti varjačom.
6. Duguljasti kalup obložiti prozirnom folijom i kasato smesu rasporediti po kalupu. Dobro pritisnuti da ne bi ostale šupljine. Prekriti folijom i staviti u frižider da odstoji preko noći.
7. Sutradan otopiti margarin sa čokoladom i šećerom.
8. Ohlađen kolač izvrnuti iz kalupa, preliti glazurom i ukrasiti po želji.
Recept Jasminke Gavrilović iz Novog Sada.
Arhiva: Torte i kolači
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net