Sastojci:
– 250g mlevenog keksa
– 200g čokolade za kuvanje
– 100g šećera u prahu
– 1 kesica kapućina (12,5g)
– 150g Dijamant margarina
– 2 kašike mleka
za punjenje
– 2 kuvana žumanca
– 70g Dijamant margarina
– 100g šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
Priprema:
Izmešati keks i šećer, istopiti margarin sa čokoladom i dve kašike mleka, pa dodati kesicu kapućina. Sve dobro izmešati sa keksom i šećerom.
Za punjenje: Kuvati jaja 4 – 5 minuta od momenta kada prokuva voda, skolniti sa vatre i ostaviti jaja u istoj vreloj vodi još 15 minuta. Tako će žumanca biti žuta bez zelenog kruga okolo. Margarin, propasirana ohlađena žumanca, šećer i vanilin šećer dobro umutiti mikserom. Od žute smese praviti male kuglice, od tamne smese praviti veće kuglice. Žute kuglice staviti u zamrzivač na pola sata. U tamnu smesu staviti žutu kuglicu, dlanovima oblikovati i uvaljati u kokos, mlevene orahe ili čokoladne mrvice.
Dobije se oko 30 kuglica.
Recept Marije Mirković iz Ralja-Parcana