Start Predjela Ostalo Boranija sa mirođijom i pavlakom

Boranija sa mirođijom i pavlakom

Dobra hrana
Dobra hrana

Sastojci:
– 1 kg mlade boranije
– 1 glavica crnog luka
– 3 čena belog luka
– 1 manji koren celera
– 1 šargarepa
– 2 žumanceta
– 2 dl pavlake
– 1 kašika gustina
– 1 veza mirođije
– 2 kašike putera
– vegeta, biber

Priprema
1. Boraniju očistiti i iseći na manje komade, luk i mirođiju sitno iseckati, celer i šargarepu očistiti te izrendati na krupno rende.
2. Na puteru propržiti crni i beli luk, zatim dodati boraniju, šargarepu i celer, pa kratko propržiti a potom dinstati uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša.
3. U omekšalo povrće dodati mirođiju i začiniti po ukusu. Pred kraj kuvanja varivo posuti sa malo gustina kako bi se zgusnulo, a zatim dodati mešavinu pavlake i žumanaca.