Sastojci:
za salatu:
– 1 francuski hleb
– 3 paradajza
– 1 luk, crveni
– 100g feta sira
– 1 šaka bosiljka
– 2 kašike maslinovog ulja
za umak
– 3 kašike maslinovog ulja
– 1 ljuta paprika
– 2 kašike pelata
– 2 kašike jabukovog sirćeta
– so, biber
Priprema
Zagrejati roštilj, nauljiti hleb i zapeči na roštilju 1-2 minute, povremeno okrećući, dok se ne dobie zlatnožutu boja. Ostavite da se hladi 10 minuta. U međuvremenu, napraviti dresing: ugrejati ulje u malom tiganju i pržiti ljutu papričicu 1 minutu, neprestano mešajući. Ostaviti da se hladi. U pelat dodati jabukovo sirće i dobro izmešati i začiniti. Izmešati hleb sa paradajzom, lukom i feta sirom. Posuti salatu bosiljkom, preliti dresingom i lagano izmešati.
Izvor: gastro.hr
D.S.