Start Fit&food Food FIT&FOOD recepti za 4 dijetalne zelene čorbe

FIT&FOOD recepti za 4 dijetalne zelene čorbe

Čorba od zelene boranije i graška

Večera: čorba + pileće meso (pečeno tiganju, u pek-papiru) i salata po izboru
Večera: čorba + pileće meso (pečeno tiganju, u pek-papiru) i salata po izboru

Sastojci:
– 100 g mlade boranije
– 200 g mladog graška
– 50 g soje u zrnu
– 2 luka
– 1 svežanj bosiljka
– 50 g rukole
– 3 dcl mleka od soje

Priprema
Soja:
Soju u zrnu obavezno ostavite preko noći u vodi i pre upotrebe kuvajte oko sat vremena u slanoj vodi. Ocedite i izblendajte.
Grašak i boraniju skuvajte i izblendajte. Nemojte bacati vodu u kojoj ste kuvali povrće.
Luk veoma sitno naseckajte i propržite na malo kokosovog (maslinovog) ulja. U luk dodajte prethodno izblendanu soju, grašak i boraniju. Dodajte bosiljak, listiće rukole, vodu u kojoj je kuvano povrće i mleko od soje. Malo posolite, pobiberite i kuvajte još 10 minuta.