Čorba od praziluka
Sastojci:
– 4 manja, mlada praziluka
– pola veze svežeg peršuna (može i manje, po ukusu)
– 2-3 (bela) krompira
– kašičica sveže seckane mirođije
– malo soli, biber
– kokosovo ulje
Priprema
Povrće ogulite i operite, praziluk naseći na kolutove, krompir na manje kockice, peršun na sitno. Na kokosovom (maslinovom) ulju popržite praziluk i peršun, smanjite vatru i dinstajte dok praziluk ne opusti. Dodajte krompir i zalijte vodom, posolite i pobiberite. Kada je krompir kuvan, štapnim mikserom usitnite povrće (ako nemate štapni mikser, sačekajte da se prohladi i umutite u blenderu). Vratite na vatru i ostavite da čorba provri. Gotovu čorbu začinite naseckanom mirođijom.
U čorbu stavim i kašiku ella sira, radi arome ali i ne mora.