Krem čorba od brokolija, karfiola i graška
Sastojci:
– 200g karfiola
– 100g brokolija
– 100g mladog graška
– 1 šargarepa
– pola luka
– malo soli, biber, peršun, mirođija
– malo kokosovog (bademovog) mleka
– kokosovo (bademovo) ulje
Priprema
Povrće suvajte i izblendajte, a sitno seckani luk malo propržite na kokosovom (maslinovom) ulju. Dodajte blendano povrće, uspite malo vode u kojoj ste kuvali povrće, posolite, pobiberite i začinite. Kad zakuva, kslonite s vatre i dodajte sa mleko.
SAVETI PLUS:
U svaku od ovih čorbi, da bi bile zasitne, možete ubaciti sitne, kuvane šampinjone, šitake ili seckanu kuvanu bukovaču.
Povrće nemojte kuvati dugo, 12 minuta sasvim je dovoljno.
Kokosovo i bademovo mleko koštaju mnogo, zato ih uvek možete napraviti sami!
RECEPTI
Bademovo mleko
Uživajte!