Pita s viršlama
Sastojci:
– 500 g lisnatog testa
– 5 pilećih viršli
– 3 jajeta
– 100 g feta sira
– 150 g kačkavalja
– 1,5 dl pavlake
Priprema
1. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 3 mm. Zatim prisloniti odgovarajuću okruglu tepsiju te nožem izrezati krug od testa čiji prečnik treba biti 4 cm širi od prečnika tepsije.
2. Pileće viršle preseći napola, a potom dobijene polovine poslagati na testo tako da se formira krug čiji prečnik odgovara prečniku tepsije. Zatim krajeve testa presaviti preko viršli i prilepiti za podlogu od testa. Pitu prebaciti u nauljenu tepsiju.
3. Pomoću noža krajeve i sredine viršli obloženih testom preseći napola pa viršle izvrnuti tako da stoje vertikalno.
4. Posebno umutiti 2 jajeta i pavlaku, dodati rendane feta sir i kačkavalj te dobro izmešati. Dobijenu smesu sipati u sredinu obruča od viršli. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ˚C dok sredina ne porumeni. Premazati umućenim jajetom.