Šarena pita
Sastojci:
za testo
– 400 g mekog brašna
– 20 g svežeg kvasca
– 2,5 dl mleka
– 1 jaje
– 20 g parmezana
– 70 g putera, so
– 1 kašičica šećera
za fil
– 1 dl pavlake
– 250 g mocarele
– 150 g kulena
– 2 manje crvene paprike
– bosiljak
Priprema
1. U dubljoj posudi sjediniti 1,5 dl mlakog mleka, svež kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.
2. U vanglu za mešenje sipati polovinu brašna pa dodati nadošao kvasac, preostalo mleko, malo soli po ukusu, puter, jaje i parmezan te dobro izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
3. Veću okruglu tepsiju nauljiti pa u nju nauljenim rukama preručiti testo i istanjiti ga po dnu.
4. Testo premazati pavlakom i posuti bosiljkom. Potom rasporediti kolutove kulena, posuti rendanom mocarelom i seckanom crvenom paprikom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.