Start Deserti Recepti za 4 voćne salate

Recepti za 4 voćne salate

Pixabay

Voće seckajte i kombinujte kako god želite. Ono je vaš saveznik bilo koje godišnje doba da je u pitanju. Ipak, nije svejedno kada ga jedete – preporučuje se tokom prepodneva.

VOĆNA SALATA SA GROŽĐEM

Sastojci:

200 gr banana, 150 gr bresaka, 500 gr dinje, kašičica limunovog soka, 800 gr belog grožđa, 30 gr šećera u prahu, vanilin šećer, 250 ml slatke pavlake

Priprema:

Sitno iseckajte voće. Poprskajte ga limunovim sokom, pospite šećer u prahu i ostavite da odstoji. Zatim operite i očistite grožđe. Dodajte ostalom voću i ostavite da se ohladi. Za to vreme umiksujte slatku pavlaku. Pre posluženja pospite nekoliko kašika slatke pavlake po voću.

 

 

SALATA OD DINJA I RIBIZLI

Sastojci:

1 veća dinja, 200 gr nara, 2-3 kašičice belog ruma, vanilin šećer, 3 kašičice limunovog soka, kivi, pomorandža

Priprema:

Dobro ohlađenu dinju ogulite, očistite od i izrežite na kocke. Ribizle operite i očistite od peteljki pa pomešajte s kockicama dinje. Dodajte rum, vanilin šećer, limunov sok. Sve sastojke lagano promešajte, a na vrh stavite i nekoliko kriški kivija i pomorandže.

 

 

MEDITERANO

Sastojci:

200 g jabuke, 200 g breskvi, po 150 g pomorandže, kivija, 100 g zrna grožđa, 50 g zrna nara, za preliv 40 g meda, sok od jednog limuna, 50 ml soka od jabuke

Priprema:

Oljuštene jabuke, pomorandže i kivi isecite na tanke kriške, a oljuštene breskve na kocke. U dubljem sudu izmešajte kriške jabuke, pomorandže i kivija sa kockama beskvi i zrnima nara i grožđa. Med, limunov sok i sok od jagode izmešajte, te prelijte voće. Salatu dobro ohladite i pre služenja rasporedite je u činije.

Pixabay

 

 

EGZOTIKA

Sastojci:

200 g jabuke, 200 g mandarina, 100 g zrna nara, 2 banane, limunov sok, 2 kašike šećera u prahu

Priprema:

Kriške jabuka izdelite na sitnije komade, oljuštene mandarine na kriške, a oljuštene banane na kolutove. Jabuke i banane poprskajte limunovim sokom, pa sastavite sa ostalim voćem. Mešano voće poslužite u manjim činijama i pospite šećerom u prahu.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net