Start Deserti Kolači 5 neodoljivih recepata za slane i slatke princes krofne

5 neodoljivih recepata za slane i slatke princes krofne

Slane princes krofne od blitve

DH
DH

Sastojci:
za testo
– 1 dl ulja
– 4 dl vode
– 250 g griza
– 50 g brašna
– 3 kašike obarene blitve
– 6 jaja
za fil
– 300 g švapskog sira
– 250 g starog sira u krišci
– 3 čena belog luka
– 1 mala glavica crnog luka
– 1 kašičica ljute mlevene paprike
– 150 g juneće pečenice
– mešavina začina

Priprema
Testo:
1. Vodu i ulje pomešati i kuvati dok ne proključa.
2. Skloniti sa šporeta pa dodati griz i brašno, dobro izmešati te ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu masu dodati obarenu sitno seckanu blitvu, začiniti po ukusu pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje, muteći mikserom sve dok se ne dobije kompaktna masa.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, pripremljen fil za testo sipati u poslastičarski džak, te istiskivati manje gomile testa na svakih 3 cm.
5. Pripremljeno testo peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ºC oko 30 minuta dok krofne ne porumene. Pečene krofne ostaviti da se ohlade pa ih preseći poprečno napola.
Fil:
1. Crni i beli luk što sitnije iseckati, stari sir izmrviti, a juneću pečenicu iseći na kockice.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, mrvljeni stari sir, crni i beli luk, mlevenu papriku i pečenicu. Začiniti po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
Finalni postupak:
Ohlađene krofne napuniti pripremljenim filom.