Sastojci:
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
2 krompira
300 g šampinjona
300 g junećeg mesa (but)
1½ l vode
100 ml neutralne pavlake
so, biber
suvi začin
peršunov list
ulje
Priprema:
1. Krompir, crni luki i šargarepu očistiti i sitno iseckati. Meso oprati, ukloniti žilice i iseckati na manje kockice. Šampinjone očistiti i iseći na listiće.
2. Na malo ulja dinstati crni luk, pa kada omekša dodati meso i nastaviti dinstanje sve dok meso ne promeni boju.
3. Dodati šargarepu i malo tople vode, koliko da ogrezne, pa nastaviti sa laganim kuvanjem.
4. Zatim, dodati pečurke i pržiti dok ne promene boju i postanu rumene.
5. Dodati krompir, začiniti prema ukusu, dodati ostatak tečnosti i kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
6. Izvaditi meso, pa štapnim mikserom ispasirati sastojke.
7. Vratiti na ringlu (dodati toplu vodu ukoliko je potrebno), dodati neutralnu pavlaku i sačekati da provri.
8. Skloniti sa vatre, vratiti meso u čorbu i dodati seckani peršun, pa promešati.
9. Sipati u tanjire, dekorisati po želji i poslužiti.