Ove masnoće su se koristile u pripremanju hrane već vekovima. S obzirom da je svinjska mast kombinacija zasićenih i nezasićenih masti, jelima da je odličnu teksturu i aromu. Ova namirnica je odlična i za prženje jer ima visoku tačku dimljenja, piše fearlesseating.com.
4. Pristupačna cena
Ako ste u mogučnosti, uvek nabavljajte domaću svinjsku mast jer je verovatno kvalitenija od kupovne. Takođe, ova namirnica životinjskog porekla neće mnogo ugroziti vaš kućni budžet.
5. Oživljava ukuse iz detinjstva
Mnogi specijaliteti naših majki i baka imali su svinjsku mast u osnovi. Ova namirnica vam može pomoći da pripremite autentične specijalitete čiji ukus vraća u detinjstvo. Ako sami niste probali, verovatno ste čuli od starijih za čuveni delikates – parče hleba namazano mašću i posuto mlevenom ili tucanom paprikom. Ipak, budite oprezni, kašika svinjske masti ipak ima 9 kalorija po gramu.