Punjeni kaneloni
Sastojci:
– 400 g pilećeg belog mesa
– 1 jaje
– 300 švapskog sira
– 40 g parmezana
– 8 palačinki
– 400 g pelata paradajza
– 150 g kačkavalja
– 1 kašika seckanog peršuna
– bosiljak
– pola kašičice belog luka u prahu
– 5 kašika ulja
– mešavina začina, biber
Priprema
1. Pileće belo meso začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju kako bi porumenelo. Izvaditi ga iz masnoće, ostaviti da se prohladi i iseći na štapiće.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti piletinu, švapski sir, peršun, parmezan, jaje i polako promešati.
3. Na palačinku staviti kašiku fila, bočne stranice preklopiti ka unutra i urolovati. Na isti način nafilovati preostale palačinke.
4. Pelat paradajza izmiksati, dodati bosiljak, začine po ukusu i kratko prokuvati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i sipati u nju polovinu sosa od pelata paradajza. Odozgo poslagati filovane palačinke, preliti ih ostatkom sosa i posuti rendanim kačkavaljem.
6. Kanelone peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 min.
Savet plus: Punjeni kaneloni biće ukusniji ukoliko ih poslužite neposredno nakon pripreme.