Start Trikovi i saveti 5 trikova za lepše i ukusnije kolače

    5 trikova za lepše i ukusnije kolače

    Foto: pixabay.com
    Foto: pixabay.com

    Koštunjavo voće takođe zahteva malo pažnje
    Da biste neoljušteni badem oljuštili bez puno problema, spustite ga u ključalu vodu a nakon toga ga operite hladnom vodom. Ljuska će se sa lakoćom ukloniti. Neoljuštene lešnike rasporedite po tepsiji i zagrejte ih u rerni dok ljuske ne ispucaju. Tako vruće lešnike poređajte na kuhinjsku krpu, umotajte i kružnim pokretima ruke skinite ljuske sa lešnika. Ukoliko se ljuske nešto teže skidaju, probajte da ih kratko potopite u malo toplog mleka. Semenke i orašasti plodovi dobiće snažniju aromu ako ih na kratko zagrejete u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće. Obavezno ih povremeno promešajte da ne zagore. Propržene semenke, lešnike i bademe nemojte ostavljati u tiganju već ih poređajte na tanjir da se ohlade.