Pileći rolat
Sastojci:
– 600 g pilećeg belog mesa
– 5 kašika prezle
– 1 jaje
– 4 mlade šargarepe
– 1 kašičica mlevene paprike
– 1,5 l goveđe supe iz kocke
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina,
– biber
za sos
– 2 dl pavlake
– 2 kašike senfa
– 1 kašika gustina
– 2 dl goveđe supe
Priprema
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje. Šargarepu oljuštiti i obariti u slanoj vodi.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu, prezle, jaje i mlevenu papriku. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
3. Foliju nauljiti, staviti na nju četvrtinu mesnog fila i nauljenim rukama formirati pravougaonik debljine 1 cm.
4. Duž jedne strane pravougaonika od mesa staviti 1 obarenu šargarepu, a zatim pomoću folije urolovati. Formiran rolat uviti u foliju. Na isti način od preostalog materijala formirati još rolata.
5. U šerpu sipati goveđu supu i kuvati dok ne proključa. Dodati upakovane rolate i kuvati na umerenoj temperaturi 30 min.
6. Kuvane rolate izvaditi iz folije i iseći na parčad. Staviti ih u pripremljen sos i kratko prokuvati.
Sos:
U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku, senf, gustin, goveđu supu i dobro izmešati. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne