Gnezva od mlevenog mesa
Sastojci:
– 300 g mlevenog mesa
– 150 g kačkavalja
– 6 kašičica prezli
– 1/2 glavice crnog luka
– 2 jajeta
– ulja po potrebi
– soli i bibera po ukusu
– mešavine začina po ukusu
Priprema
1. Pomešati mleveno meso sa sitno seckanim crnim lukom, dodati so, biber, mešavinu začina i prezle.
2. Sve dobro umesiti rukama, pa dodati jedno jaje. Sjediniti.
3. U drugoj posudi pomešati drugo jaje sa rendanim kačkavaljem.
4. Potom od mesa formirati 4 okruglice i u svakoj napraviti veće udubljenje. Svako udubljenje napuniti filom od sira i jajeta.
5. Pleh podmazati sa malo ulja i sipati oko 1 dl vode. Potom poređati punjena gnezda.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 30 minuta.