Start Trikovi i saveti 7 saveta kako da vam kolač uspe iz prve

    7 saveta kako da vam kolač uspe iz prve

    Foto: Guliver/Thinkstock

    Foto: Guliver/Thinkstock

    Savet #6 Belanca naglo dodajete u smesu miksanjem
    Greška koju brojni rade u nastojanju da što pre završe s pripremom kolača je naglo dodavanje istučenih belanaca u smesu. Naime na ovaj način belanca postaju vodenasta, gube penastu strukturu zbog čega testo nakon pečenja u sredini ostaje vlažno i sveže. Belanca treba u smesu dodavati kašikom malo po malo na samom početku i potom nežno umešati ostatak.

    kolaciSavet #7 Predugo ostavljate žumance i šećer bez mešanja
    Brojni recepti posebno za torte započinju prvim korakom miksanja žumanceta sa šećerom, no posve lagan poduhvat već u startu može prouzrokovati lošu teksturu biskvita. Naime šećer se veže na žumance i stvaraju se kristali koje je teško izmiksati i pretvoriti u glatku teksturu, osim toga svi naredni sastojci teško se vežu u homogenu smesu.

    D.S.