PRIPREMA:
1. U posudi za mešanje umutiti mast, jaje, 100 g šećera i 4 kašike mleka. Zatim dodati 300 g brašna, sodu bikarbonu i kakao, zamesiti testo i podeliti ga na 2 jufke.
2. Jufke razviti i na poleđini pleha i peći kore na 180 °C 15 min.
3. Umutiti belanca sa 200 g šećera u čvrst sneg. Zatim dodati mlevene orahe, kašiku brašna, prezle i izrendana 2 rebra čokolade, lagano promešati varjačom i sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 25 min.
4. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, 200 g šećera, vanil-šećer, puding i 1 dl mleka, a preostalo mleko staviti da provri.
5. U provrelo mleko sipati umućena žumanca i kuvati dok se fil ne zgusne.
6. U ohlađen fil umutiti margarin.
7. Napraviti glazuru: istopiti čokoladu sa 3 kašike ulja.
8. Kolač filovati sledećim redosledom: sipkava kora, fil, kora fil, sipkava kora, fil, glazura.