Priprema:
Kora:
1. Razmekšan margarin dobro umutiti, pa dodati šećer i kakao. Posebno dodavati žumanca i mutiti dok se ne dobije kompaktna masa.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti čvrst sneg od belanaca, pa ga uz mešanje varjačom dodavati u masu od žumanaca. Nakon toga u smešu staviti brašno i mešati varjačom dok masa ne postane glatka.
3. Testo sipati u kalup prethodno podmazan i posut prezlom. Koru staviti u zagrejanu pećnicu i peći 40 minuta na temperaturi od 190 °C. Ohlađenu koru poprečno preseći na 3 jednaka dela.
Fil:
Penasto umutiti margarin i šećer, pa lagano dodati prohlađenu, otopljenu čokoladu.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati delom fila, pa ga prekriti drugom korom i premazati novim slojem fila. Zatim staviti trecu koru, premazati ostatkom fila i dobro izravnati.
2. Tortu obložiti fondanom i dekorisati po želji. Torta se lako izrađuje, veoma je ukusna i omogućava vam da budete kreativni.
3. Umesto fondana, torta se može dekorisati čokoladnom glazurom, koja se priprema od čokolade i margarina. Ove sastojke staviti u odgovarajuću posudu, pa otopiti uz stalno mešanje na tihoj vatri. Kada
se masa sjedini, dodati kašiku ruma.