Start Deserti Torta sa višnjama i čokoladom

Torta sa višnjama i čokoladom

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
torta
Priprema:
1. Umutiti 8 belanaca u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati 200 g šećera u prahu i mutiti mikserom da se otopi.
2. Potom dodati 200 g brašna i polako promešati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 170 °C dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
4. Posebno pripremiti fil od vanile: u šerpu sipati 8 dl mleka i ostaviti da proključa. Umutiti puding od vanile sa 2 dl mleka i 8 žumanaca pa sipati u vrelo mleko i ostaviti da se zgusne. Zatim umutiti 250 g margarina sa 250 g šećera u prahu te dodati u ohlađen puding i umutiti mikserom. Dobijeni fil podeliti na 2 dela, u prvi dodati 300 g mlevenog keksa a u drugi deo 100 g otopljene bele čokolade.
5. Pripremiti fil od čokolade: u šerpi skuvati 4 dl mleka. Posebno umutiti 1 dl mleka sa pudingom od čokolade i 8 žumanaca pa dodati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Umutiti 250 g margarina sa 150 g šećera u prahu pa dodati u ohlađen puding i izmiksati.
6. Tortu filovati na sledeći način: kora-fil sa keksom-višnje-fil od čokolade-kora-fil sa belom čokoladom.
7. Tortu dekorisati šlagom.

Recept Jelene Ćalić iz Paraćina
Recept Jelene Ćalić iz Paraćina