Start Deserti Srneća leđa

Srneća leđa

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (5 glasova, prosek: 3.20 od 5)

Loading ... Loading ...
srneca ledja
Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg.
2. Penasto izmiksati margarin sa šećerom, polako dodavati žumanca pa sve sjediniti sa snegom od belanaca.
3. U smesu dodati rendanu čokoladu, mleveni keks, mlevene orahe, kašiku brašna i prašak za pecivo.
4. Smesu izliti u podmazan okrugli kalup i peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 40 minuta.

Fil:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg. Penasto izmiksati margarin sa šećerom, pa dodavati jedno po jedno žumance, te sve sjediniti sa snegom od belanaca.
2. Čokoladu otopiti i sjediniti je sa kremom od žumanaca.
3. Koru preseci horizontalno i filovati na sledeći način: kora, fil, kora, fil. Ukrasiti po želji.

Recept Milene Marković iz Novog Sada
Recept Milene Marković iz Novog Sada