Priprema:
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi za mućenje umutiti jaja sa 12 kašika šećera. Zatim dodati 4 kašike brašna, prašak za pecivo, nekoliko kapi ekstrakta ruma, sok od limuna i mlevene lešnike
pa lagano promešati varjačom.
2. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i ispeći koru na 200 °C. Pečenu koru poprecno preseći tako da se dobiju 4 kore.
3. Svaku koru poprskati mešavinom mleka i ruma.
Fil:
1. U šerpu sipati 400 ml mleka i kuvati dok ne proključa. U posudi za mešanje umutiti žumanca sa 250 g šećera i vanil-šećerom, a zatim dodati brašno i 100 ml mlakog mleka pa sipati u ključalo mleko i ostaviti da se zgusne.
2. U vreli krem staviti 100 g čokolade, promešati i dobro umutiti mikserom (fil I).
3. U odgovarajuću posudu staviti 6 kašika mleka i 6 kašika šećera pa kuvati dok ne provri.
4. U posudu za mešanje staviti mleveni lešnik i preliti ključalim mlekom, te dobro promešati (fil II).
5. U fil II dodati fil I, dobro umutiti mikserom i ostaviti da se ohladi.
6. Penasto umutiti margarin pa uz neprestano mešanje postepeno dodavati fil sa lešnicima i čokoladom.
Finalni postupak:
Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, kora, fil, kora, fil, kora. Ukrasiti po želji.