Sastojci:
800 g fileta oslića
400 g šampinjona
300 g trapist sira
200 ml belog vina
kukuruzno brašno
maslinovo ulje
suncokretovo ulje
peršun
vlašac
1 limun
1-2 čena belog luka
mešavina začina
so
Priprema:
1. U posudu iscediti limun, dodati maslinovo ulje, mešavinu začina, seckan beli luk, peršuna i vlašca po ukusu. Sve pomešati i pripremiti marinadu.
2. Šampinjone iseći na listiće i obariti u slanoj vodi.
3. Filete oslića posoliti, uvaljati u kukuruzno brašno i ispohovati na suncokretovom ulju.
Musaka sa kelerabom i šunkom
4. Ispohovane filete poređati u vatrostalnu činiju i preliti marinadom. Na njih staviti obarene šampinjone i posuti svežim peršunovim lišćem.
5. Odgore narendati trapist sir i ukrasiti sa još malo peršuna.
6. Sve zaliti belim vinom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C da se zapeče sve dok vino ne ispari, a sir se ne rastopi.
7. Servirati uz bareni krompir ili krompir salatu.