Sastojci:
2 konzerve tunjevine u komadu
200 g slanog pečenog kikirikija
100 g susama
5 kiselih krastavčića
5 kiselih crvenih paprika (iz turšije)
1 teglica mariniranih pečuraka
400 g kukuruza šećerca
½ kašičice origana
½ kašičice bibera
1 veza peršuna
300 g posnog majoneza
so
Priprema:
1. Kikiriki usitniti u blenderu. U široj posudi tunjevinu oceđenu od viška ulja pomešati sa kikirikijem.
2. Dodati tostiran i prohlađen susam, sitno seckane kisele krastavčiće, crvenu papriku i marinirane pečurke. Sve lepo sjediniti da se sastojci ravnomerno rasporede.
3. Potom u smesu dodati obaren i oceđen kukuruz šećerac, origano, biber, seckani peršun i so.
4. Sipati i posni majonez, pa sve promešati.
5. Salatu služiti ohlađenu i ukrašenu po želji.