Sastojci:
Kora
6 belanaca
6 kašika šećera
1 kašika ulja
2 kašike mekog brašna
2 kašike mlevenog keksa
200 g pečenih lešnika
250 g eurokrema
½ praška za pecivo
Fil
1 l mleka
6 žumanaca
2 pudinga od vanile
6 kašika brašna
100 g čokolade za kuvanje
300 g margarina
8 kašika šećera
550 g pti-ber keksa
Natapanje
300 ml mlakog mleka
Dekoracija
2 šlaga
200 ml mleka za šlag
1 kremfiks
rendana čokolada
Priprema:
1. Penasto umutiti žumanca i dodati malo mleka, dva pudinga i brašno. Mutiti dok se grudvice ne razbiju.
2. Preostalo mleko zagrejatii, umešati pripremljenu smesu i mutiti dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Belanca umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer, a potom umešati ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i keks. Sve lepo sjediniti.
4. Smesu uliti u podmazan i pobrašnjen pleh, pa je posuti seckanim pečenim lešnicima. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 min.
5. Gotovu piškotu premazati otopljenim eurokremom.
6. Nakon toga ulupati margarin sa šećerom pa ga sjediniti sa ohlađenim kremom.
7. Fil podeliti na 2 dela, pa u jedan dodati rastopljenu čokoladu i dobro promešati.
8. Kolač filovati sledecim redosledom: preko piškote sa eurokremom poređati red keksa natopljnog mlekom te premazati žutim filom. Ponovo poređati natopljen keks i premazati čokoladnim filom.
9. Kolač premazati šlagom ulupanim sa mlekom i kremfiksom, pa ukrasiti narendanom čokoladom.