Start Deserti Kokos-žele štanglice

Kokos-žele štanglice

Clipboard42

PRIPREMA:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati 3 kašike šećera, žumanca, 2 kašike brašna i kakao, promešati i ispeći koru.
2. U sok od pomorandže dodati 2 kašike šećera i kašiku želatina te kuvati nekoliko minuta. Sok preliti preko kore i ostaviti da se ohladi.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti vanil-šećer, 5 kašika šećera, 0,5 dl mleka i 1,5 kašiku brašna pa skuvati u 2 dl mleka. Na kraju dodati kokos i promešati.
4. Kada se krem ohladi, dodati umućenu slatku pavlaku i želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice. Naneti na koru sa želatinom.
5. Otopiti čokoladu i preliti preko kolača.

Recept Kristijana Nađa iz Temerina
Recept
Kristijana Nađa
iz Temerina